A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Способи самодопомоги при стресі : техніки та вправи.

Перше, що ти маєш зробити, коли відчуєш панічну атаку, стрес, тривогу, це почати повільно і глибоко дихати. Це допоможе вирівняти саме дихання, позбутися задишки, сконцентруватися на собі і своєму стані, наповнити організм киснем. Але не тільки дихання допоможе тобі справитися зі стресовим станом. Ось кілька вправ, які використовують психологи при роботі з військовослужбовцями для подолання стресу. Вправи, які допоможуть подолати стрес Хвилина на релаксацію. Розслаб куточки рота, плечі, намагайся розслабити все тіло. Зосередься на виразі свого обличчя. Дихай глибоко і повільно, згадай про якийсь найщасливіший день свого життя. Зосередження на деталях. Подивись навколо, роздивись найдрібніші деталі приміщення (місцевості), де ти перебуваєш. Почни рахувати ці дрібниці, наприклад, кількість листя, яке лежить на землі, кількість смужок або крапок в малюнку шпалер, кількість стільців в кімнаті. Про себе проговорюй кожен предмет: "коричневий стіл в кутку", "біла табуретка біля вікна". Така вправа допоможе трішки відволіктися і перемістити фокус зі стресової ситуації на вивчання навколишнього середовища. Почни щось робити. Займись прибиранням в квартирі, миттям посуду, шиттям, зарядкою. Це допоможе відволіктися і перевести фокус з концентрування на стресовій ситуації на іншу справу. Поговори з подругою, родичами. Якщо ви разом вдома, можна обійнятися і відверто про щось поговорити, згадати спільні подорожі чи свята. Якщо поруч нікого немає, то подзвони рідній людині, спитай про її стан, розкажи про свій. Увімкни улюблену пісню. Сконцентруйся на її мелодії та словах, подумай, про що ця пісня, які інструменти задіяні в написанні мелодії. Пам'ятай: концентрація на чомусь — це шлях до релаксації. Вправа "Повітряна кулька". Стань рівно, підніми руки вгору, глибоко вдихни, затримай подих. Уяви, що ти повітряна кулька, будь легкою, майже невагомою. Постій так кілька хвилин, при чому напружуючи всі м'язи тіла. А потім уяви, що в кульці з'явився невеличкий отвір і починай повільно здуватись. Вправа "Муха". Сядь на стіл, поклади руки на коліна, заплющ очі. Уяви, що на твоє обличчя намагається сісти муха: на ніс, лоб, щічки. Не відкривай очі, а лише м'язами обличчя намагайся її зігнати.  

11:33 23.08.2023

Атестація педагогічних працівників.

7 квітня 2023 року, з метою підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, забезпечення ефективності освітнього процесу, у відділі освіти відбулася атестація педагогічних працівників закладів освіти Пулинської громади. Цьогоріч атестувалися фахівці ІРЦ , Ірина ДЗЮБЕНКО та Ірина Стаднік 

12:37 10.04.2023

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників ІРЦ

Протягом  23 - 27 квітня в КЗ " Житомирський оласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Житомирської обласний ради фахівці КУ " Пулинський інклюзивно - ресурсний центр" Пулинської селищної ради пройшли курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників інклюзивно - ресурних центрів. Підвищення кваліфікації   актуалізація професійних знань і навичок, їх удосконалення в процесі проходження навчання на спеціалізованих курсах або на робочому місці під керівництвом більш досвідчених, високопрофесійних колег.

09:40 30.05.2022

День єднання

Тепер щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть День єднання. Цього дня закликають вивішувати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки. Свято запровадили “З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…”.  

09:57 16.02.2022

Кейс - практикум "Оформлення ІПР за оновленим зразком"

27 - 28 січня на базі Пулинського ІРЦ Пулинської селищної ради був проведений кейс -практикум  " Оформлення ІПР за оновленим зразком" для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти Пулинської та Курненської територіальних громад.  Під час заходу головною метою фахівців ІРЦ було розглянуи структуру ІПР нового зразка у розрізі тонкощів роботи з кожним її пунктом.  Дякуємо колегам, що відвідали наш кейс- практикум.! 

15:17 31.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень