A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Розвиваючі ігри вдома.

Дата: 05.08.2020 08:30
Кількість переглядів: 187

Ігри з підручним матеріалом

Сучасна квартира - справжнє джерело для креативу. Банки з сипучими продуктами (крупами, невеликими макаронами, горохом, квасолею) - відмінна альтернатива музичним інструментам.

Звичайний папір при оригінальному застосуванні запросто замінить набридлий конструктор або кубики. Зробіть паперову флотилію, ескадрон літачків, грандіозний оркестр. Такі іграшки надовго займуть малюка. Найбільша цінність в тому, що вони створені разом з батьками, в теплій сімейній атмосфері.

 Ігри з водою

Не має значення, скільки дитині - рік або вже всі п'ять, - пропозиція поплескати завжди зустрічається дітьми на ура. У невеликому тазику або у ванній з пінними горами можна розіграти цілу фантазійну виставу.

Ігри для розвитку дрібної моторики

 Звичайне тісто, пластилін - чудові матеріали для занять з дошкільнятами. Дітворі подобається відчувати свої рухи, працювати з дрібними деталями, створювати казкові образи, фігурки тварин. Пов'яжіть ліплення до якоїсь недавнього події, яка вразила дитину: походу в цирк, зоопарк, дня народження, подорожі.

 Ігри з навчальними карточками

 Зображення на них створюють образи, що запам'ятовуються, допомагають дітворі легко і одночасно ефективно засвоювати і закріплювати інформацію.

Ігри з вікористанням літератури

 Книга - не лише джерело знань, з їх допомогою можна побудувати веселу гру з малюками. Залучіть кількох членів сім'ї, почитайте дитині твір в ролях, влаштуйте веселий театралізований процес. Казки, байки, дитячі вірші в інтерпретації рідних заграють новими фарбами, які не будуть здаватися нудними, як звичайне монотонне читання вголос.

 В які ігри можна пограти з дітьми вдома, якщо вони вже підросли?

Знайти спільні інтереси з учнями перших-четвертих класів непросто. Усвідомивши складність навчання в школі, діти часто починають сприймати будь-які спільні заняття з дорослими як навчальний процес і протестують проти них. Іноді складно відірвати дитину від гаджета з грою, комп'ютера або ігрової приставки, захопити його чимось творчим. Всім батькам хочеться, щоб їх дочки і сини не просиджували цілодобово біля монітора, а розвивали корисні вміння, набували потрібні навички і знання. У цьому мамам і татам допоможуть домашні ігри: креативна аплікація з газет, журналів, розсилок.

 Розміщені в них яскраві ілюстрації вирізайте маленькими ножицями, клейте на великий аркуш паперу, створюючи оригінальні картини. А для повторення алфавіту (російського, українського, німецького, французького, англійського) аналогічну процедуру проробляти з буквами. Важливо, щоб у творчому процесі взяли участь якомога більше членів сім'ї.

       Незвична гра сприяє розкриттю інтересів і талантів дитини, що підросла; розфарбування навпаки. Запропонуйте небанальний підхід до цієї, в цілому звичайної, дитячої розваги. Нехай малюк намалює контури картинки сам, а розфарбовувати зображення, вгадуючи його ідею, доручіть домочадцям; домашній квест.

      Сьогодні популярні так звані квест-кімнати. Компанії друзів платять чималі гроші за можливість потрапити в незвичайні умови, розгадати загадки, пройти випробування, розкрити таємниці і виграти приз. Зіграйте в полювання за скарбом вдома! Сховайте предмети в квартирі, розмістіть підказки, нескладні ребуси - домашнє дозвілля перетвориться в відмінну пригоду, справжнє задоволення для всього сімейства. Частиною завдання може бути пазл, нескладна головоломка, міні-кросворд; рольові ігри.

                 Згадайте дитинство, пограйте з дитиною в дочки-матері, ветеринара і слоненя, в ресторан, бібліотеку. Відповідально готуйтеся до процесу, приділяйте увагу деталям. Користь від такого проведення часу - закріплення базових побутових навичок, вивчення соціальних типів, формування адекватної поведінки; настільні та рухливі ігри. Це класика дитячих розваг, але і в ці розваги можна привнести свіжий креативний струмінь. Повноцінно побавитися з м'ячем в квартирі навряд чи вдасться, але об'єднати це заняття з загадками, грою в міста або назви тварин цілком реально. Казкові нотки і елементи інтерактиву можна привнести і в пересічний процес малювання. Наприклад, зображати не звичайний будиночок, а 3D модель і так далі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень