A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Поради для навчання гіперактивних дітей

Дата: 04.08.2020 09:00
Кількість переглядів: 165

Всі ми можемо погодитися, що гіперактивним дітям потрібно рухатися. Для деяких дітей ця потреба може вийти за рамки «нормального». Ці діти ніби ніколи не сповільнюються або не втомлюються. Активна дитина потребує особливої ??уваги в групі чи класі. Якщо ви постійно просите його заспокоїтись, ви виступаєте проти його потреби і рано чи пізно вам, швидше за все, доведеться зіткнутися з істерикою. Звичайно, ми не стверджуємо, що активній дитині слід дозволити бігати, рухатися та стрибати безперервно. Протягом дня бувають випадки, коли активній дитині доведеться зупинитися і заспокоїтися, наприклад, до їжі та пізнавальної діяльності. Вона повинна навчитися вміти це робити.

Оскільки гіперактивним дітям важко звернути увагу на уроки, коли ви використовуєте традиційні методи навчання, потрібно запровадити інші стратегії, які залучатимуть їх до навчання. Хороша новина полягає в тому, що ці методи роблять і навчальний процес цікавішим.

Більше практичних занять

Гіперактивні учні найкраще навчаються, коли займаються дією. Ви не можете сподіватися, що вони спокійно сидять за своїм столом, слухатимуть урок та писатимуть диктант. Це занадто складно для них. Робити завжди краще, ніж слухати, тож ви можете перетворити їх заняття на навчальну діяльність.

Попросіть дітей намалювати ілюстрації до книги, яка є частиною навчальної програми. Це хороший спосіб навчити писати есе та розповідати історії.

Викладаючи урок історії, перетворіть його на акторський проект. Кожен учень отримує роль, і вони виконують сцени з уроку. Ви можете бути оповідачем, вводячи в історію, дати та факти. Їм буде набагато простіше запам’ятати інформацію, коли вони дізнаються її за допомогою активної гри.

Коли ви хочете щось запитати, обережно киньте м’ячик учню, а не звертайтеся до нього по імені. Це проста діяльність, яка додає задоволення навчанню.

Після півгодини сидіння за столом нагороджуйте своїх учнів, запросивши їх встати, розтягнутись та взяти участь в однохвилинній розминальній перерві.

Гіперактивні діти хочуть бути корисними. Залучайте їх до підготовки уроку, роздавання матеріалу, прибирання класу, проведення експерименту. Ці прості завдання дають вашим дітям почуття відповідальності, і це спалить зайву енергію в процесі. Кінцевий результат – учні будуть спокійнішими протягом уроку.

Мотивуйте їх до навчання, пропонуючи відчутні нагороди. Вручіть нагороди, зроблені їхніми руками, наклейки чи смачні частування як приз. Відчутні нагороди дають негайні результати, і вони дають учням щось на чому зосередити увагу.

Однак не використовуйте їх занадто часто, щоб діти не привикали до цього. Справжній позитивний відгук чи комплімент також приємний. Коли гіперактивні учні поводяться добре, навіть якщо це лише на одному уроці, похваліть їх за досягнення.

Навчання дома також потрібно поєднювати з активним процесом. Не заствляйте дитину вчитися за робочим столом. Можна це робити на гойдалці чи великому м’ячі, на свіжому повітрі або виконуючи паралельно хатню роботу.

Зацікавити гіперактивну дитину до навчання можна тільки в поєднанні з діями. Адже рух для них дуже важливий. Перетворюйте роботу в гру. Можна також встановлювати часові рамки. Наприклад, кажіть що вчитися вона буде 20 хвилин, а потім стільки ж ви дозволити їй бігати, стирибати. Поставти перед дитиною годинник, щоб вона бачила час і старалася виконати завдання до закінчення. Мотивуйте дитину похвалою і цікавими подарунками чи іграми.

За допомогою веселих методик навчання ви можете привести гіперактивних учнів до того, щоб зосередити всю цю енергію в правильному напрямку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень