A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

ВЧИТИ НАЗВИ КОЛЬОРІВ НЕОБХІДНО ПОСТУПОВО!

Дата: 30.09.2020 09:23
Кількість переглядів: 195

Приділяємо вивченню одного кольору по одному дню. Для початку необхідно вивчити основні кольори: червоний, жовтий, синій і зелений. Пізніше додавати голубий, помаранчевий і фіолетовий кольори. І тільки тоді коли дитина називає усі ці кольори, можна приступати до показу і вивчення відтінків.

НАПРИКЛАД: вивчаючи червоний колір можна одягнути дитину в червоний одяг, приготувати страву такого самого кольору, підібрати посуд, іграшки та ін. речі червоного кольору і присвятити цьому кольору весь день. Поки один колір дитиною невивчений до наступного кольору приступати не варто.

1. Кольорові карточки

Отже, перші заняття як навчити дитину кольорам можна починати вже з 2 років. Заздалегідь ви можете зробити заготовки, які обов'язково знадобляться. Візьміть кольоровий картон і прямо на листках підпишіть яскравим фломастером назви того чи іншого кольору. Показуйте малюкові картки і озвучуйте назви всіх відтінків. Це найбільш вірний спосіб для навчання кольорам, але є, безсумнівно, й інші.

2. Два м'ячі

Візьміть два м'ячі червоного і зеленого кольорів. Сховайте руки за спину. Витягніть одну з м'ячем і голосно промовте його колір. Потім зробіть так й з іншою рукою. Нехай ці м'ячики з'являються то під столу, то через вушка дитини, то з-під подушки тощо. Щоразу називайте колір. Увечері, коли прийде час лягати спати, посадіть дитину на ліжко. З одного боку покладіть червоний м'яч, з іншого - зелений. Запитаєте: "Де червоний м'яч?" Дитина поверне голову до червоного. Потім: "Де зелений?". Коли малюк засвоїть ці два кольори, то додайте третій і так далі.

Читайте також про улюблені кольори новонароджених.

3. Пірамідка

Теж дуже проста і пізнавальна забавка для дитини, яка не тільки познайомить маленького дослідника з розміром (більше-менше), але і з кольорами. Тому доцільніше купувати пірамідку з різнокольоровими кільцями.

https://rada.info/upload/users_files/42273258/79520e2ae325669526c32df514d9ec95.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень