A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Розвиток міжпівкульної взаємодії.

Дата: 04.08.2020 09:43
Кількість переглядів: 219

                  

Міжпівкульна взаємодія – особливий механізм об'єднання лівої і правої півкуль головного мозку в єдину цілісно працюючу систему. Ця взаємодія є основою не тільки для функціонування вищих психічних функцій людини, а й повноцінного інтелектуального розвитку в цілому.

 Таким чином, розвиток міжпівкульних зв’язків та їх синхронної роботи позитивно впливає на розвиток вищих психічних функцій – покращується розумова діяльність, поліпшується пам’ять та увага, полегшується процес читання і письма.

Існують спеціальні вправи для розвитку міжпівкульної взаємодії. Ці вправи провокують збудження певної ділянки мозку і вмикають механізм об’єднання думки і рухів. Завдяки цьому інформація сприймається більш цілісно, природно та краще запам’ятовується й аналізується. Вправи також сприяють розвитку координації рухів і психофізичних функцій.Дуже корисною і цікавою вправою для дітей буде малювання двома руками одночасно. Ця вправа добре розвиває праву і ліву півкулю, допомагає їм працювати синхронно, а також допомагає формувати графомоторні навички, які є особливо актуальними для розвитку навичок письма і зорового спостереження.                     Отже, для вправи потрібні спеціальні прописи для обох рук ("міжпівкульні прописи" / "прописи для лівшів і правшів").Як правильно виконувати завдання? Завдання необхідно виконувати обома руками одночасно, не відриваючи олівець від паперу та малювати один елемент одночасно. Листок паперу із завданням краще прикріпити до столу або стіни, для зручності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень