A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Рекомендовані ігри та вправи на зняття агресії

Дата: 30.07.2020 10:30
Кількість переглядів: 218

Рекомендовані ігри та вправи на зняття агресії

 

 

«Горобині бої»                          

Гра на зняття фізичної агресії.

Діти обирають собі пару і на деякий час перетворюються на  «войовничих горобців». Вони присідають, обхопивши руками коліна, боком стрибають один до одного і легенько штовхаються. Якщо хтось із дітей прибере руки з колін, він вибуває з гри. «Бої» починаються і закінчуються по сигналу дорослого.

            «Хвилина баловства»

Психологічне розвантаження.

Ведучий по сигналу пропонує дітям балуватись: кожен робить, що йому хочеться: стрибає, бігає та інше. Повторный сигнал через 1-3 хв. говорить про завершення.

«Злі-добрі коти»

Гра на зняття загальної агресії.

Дітям пропонується утворити велике коло, в центрі якого лежить великий гімнастичний обруч. Це «чарівне коло», у якому будуть відбуватися чарівні перетворення. Дитина заходить до чарівного кола і за сигналом ведучого перетворюється в злого кота, який шипить і дряпається(при цьому із «чарівного кола» виходити не можна). Потім за сигналом діти перетворюються в добрих котів, які демонструють гарне ставлення до оточуючих і муркочуть.

            «Капризна подушка»

            Гра на зняття негативізму, дитячих капризів, загальної агресії.

            Дорослий готує «чарівну капризну подушку» і вводить дитину в роль казки: «Чарівна фея подарувала нам подушку. Вона не проста, а чарівна. В ній живуть дитячі «капризики». Це вони заставляють вас балуватися. Давайте проженемо їх».Дитина бє подушку з усіх сил. Після цього дітям пропонують послухати «капризики» в подушці. Чи усі втекли? Дитина слухає, говорить свою думку. «Їх тут більше не має» (цей прийом заспокоює дітей після вправи).

            «Клоуни лаються»

            Гра на зняття вербальної агресії.

Клоуни демонструють дітям виставу, веселять їх, а потім починають лаятися, використовуючи назви овочів та фруктів. Продовжуючи гру, клоуни вчать ласкаво називати один одного квітами.

            «Ні-Так

            Гра на зняття опосередкованої агресії.

            Діти вільно бігають по приміщенню. Зустрічаючись, вони заглядають в очі один до одного та голосно кричать: «Ні! Ні! Потім за сигналом ведучого зупиняються і знову починають бігати, але кричать вже «Так! Так!», заглядаючи один одному в очі.

            Вправи на зняття агресії.

«Лимон» Ведучий говорить дітям: «Уявіть, що у вас в руках лимон. Видавіть з нього сік».

«Візьміть себе в руки»

Дитині кажуть: «Як тільки ти відчуєш, що хвилюєшся, що тобі хочеться когось ударити, щось кинути на підлогу, доведи свою силу: обхопи свої лікті та сильно притисни до грудей». (це поза витриманої людини).

«Ти-Лев

Дитині кажуть: «Заплющ очі, уяви лева – сильного, впевненого царя звірів, спокійного і мудрого. Він красивий, сильний і мудрий. Цього лева звуть так само як і тебе – у нього твоє  імя, твої очі, твої руки, ноги, тіло. Лев – це ти  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень