A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Чим корисне для дитини розфарбовування картинок?

Дата: 08.04.2020 10:32
Кількість переглядів: 202

З кожним етапом розвитку дитини, батьки задумуються над тим, які б розвиваючі та пізнавальні ігри, заняття для дитини придумати, щоб з максимальною користю зацікавити дитину, направити дитячу невичерпну енергію у правильне русло. До року діти пізнають світ, розвивають моторику рук, складають кубики у вежу, конструктор з великих деталей. У два роки їм цікаво вивчати тваринок, гратися у пісочниці, машинками та ляльками. Після трьох років діти вже знають кольори, більшість тварин, знають героїв казок, мультфільмів і вчаться аналізувати ситуації, розвивається логічне мислення. Власне з трьохрічного віку таке, на перший погляд, просте дитяче заняття, як розмальовки картинок, здатне прискорити розвиток дитини, зацікавлює та захоплює її на певний час. Дитина за допомогою фарб, кольорів і малюнків також пізнає навколишній світ, удосконалює моторику рук.
Звісно, що розмальовки для хлопчиків відрізняються від готових картинок для дівчаток. Це пов’язано з особливостями жіночого і чоловічого розвитку. Так, хлопчики будуть із задоволенням розфарбовувати транспорт, техніку, міфічних істот і роботів, в той час як дівчата будуть в захваті від розфарбовування ляльок, тварин, рослин і мультиплікаційних героїв.
Ми підготували для вас декілька варіантів.

Чим корисне заняття для дитини таке як розфарбовування картинок?

По-перше, розфарбовуючи малюнки, дитина вчиться розпізнавати кольори, запам’ятовує їх, також розвивається логічне і асоціативне мислення, уява, тренується пам’ять.

По-друге, заспокоюється нервова система дитини, вона вчиться терпінню і наполегливості, що особливо потрібно при підготовці до школи.

При виборі розмальовок, потрібно враховувати вік дитини.

Перші картинки мають бути габаритними, без дрібних деталей. Це можуть бути геометричні фігурки, фрукти, овочі. Розмальовувати їх простіше буде дитині пензликом. З часом, 4-річні, 5-річні діти зможуть розфарбувати складніші зображення з улюбленими героями з мультфільмів, де потрібно задіяти багато різних кольорів і замалювати дрібні деталі. Тут уже простіше буде це зробити за допомогою олівців, фломастерів.
Важливо відразу навчити дитину правильно тримати в руках олівець та фломастер, а також тримати рівною осанку, включати лампу та забезпечувати гарне освітлення. Це стане запорукою того, що і у школі дитина правильно сидітиме за партою і не матиме проблем зі здоров’ям.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень