A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

ІГРИ НА РОЗВИТОК МОТОРНО-РУХОВОЇ УВАГИ

Дата: 05.08.2020 15:17
Кількість переглядів: 216

 

 

Розвиток уваги може відбуватись в активній, ігровій формі.

ХТО ЛІТАЄ?
Дорослий вимовляє слова. Якщо він називає літаючий предмет, дитина відповідає “літає” і зображує, що махає крилами. Якщо названий нелітаючий предмет, то дитина мовчить і не піднімає руки.

ЇСТІВНЕ-НЕЇСТІВНЕ
Залежно від названого предмета (їстівний він чи ні) дитина повинна ловити або відбивати м’яч, кинутий їй дорослим.

ОВОЧІ ТА ФРУКТИ
Дітям зачитуються назви овочів і фруктів, якщо називається фрукт, то малюк повинен присісти, якщо овоч, то підстрибнути.

ВУХО-НОС
Дитина слухає команду: “Вухо” і доторкається до вуха. “Ніс” – доторкається до носа. Дорослий спочатку виконує завдання разом з дитиною, потім навмисне допускає помилки. Дитина має бути уважної і не помилитися.

ЗАБОРОНА РУХУ
Ведучий показує дітям рух, який повторювати не можна. Потім він показує різні рухи руками, ногами. Той, хто повторив заборонений рух, вибуває з гри. Забороненим може бути будь-який рух або поєднання рухів.

ПО НОВИХ МІСЦІЯХ
Кожна дитина по команді дорослого змінює своє місце і розбігається «по нових місцях».
Інструкція: кожен з вас повинен встати в кружок-будиночок. Коли я скажу: «На прогулянку!», Всі за мною один за одним почнуть «гуляти». Але коли я скажу: «По нових місцях!», Всі повинні знайти собі нове коло-будиночок. Хто займе новий будиночок останнім – вважається переможеним. Починаємо гру!
Примітка. Ходити «на прогулянку» можна під музичний супровід або пісню.

ВУХО ГОРЛО НІС
За командою «носик!» Дитина повинна доторкнутися пальцем до носа, «вушко!» – До вуха і т. д. З трьох років ускладнюємо завдання: просимо торкнутися правої руки, лівого вуха і т. д. Перед початком гри має сенс переконатися, що руки чисті, а нігті коротко підстрижені.

ЗАПАСИ НА ЗИМУ
Закриваємо складені стільці і диванні подушки покривалом. Це будиночок для «зайців». Помічено, що «зайці» дуже люблять запасатися на зиму провізією. Простягаємо в темряву миті овочі і фрукти і пропонуємо дитині на дотик і по запаху визначити, що за здобуток їй дістався: «Шорсткий, з пухирцями? Правильно, огірок! Маленький, схожий на м’ячик? Звичайно, мандарин!».

БУДІВЕЛЬНИКИ
Заплющуємо очі, або зав’язуємо хустку на очі. Беремо кубики і пропонуємо малюкові разом побудувати на дотик вежу.

ТОП-ХЛОП
Дорослий вимовляє фрази. Деякі з них відповідають істині, інші – повна нісенітниця (наприклад: «трава синя», «взимку жарко»). Правильні думки малюк винагороджує оплесками. Почувши неправильні, повинен тупнути. Швидкість нарощуємо поступово.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень