A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

«Ще хоч слово»: 5 неочевидних форм психологічного насильства дітей. І до чого це призводить

Багато з форм психологічного насильства досі входять в норми виховної системи, передаються з покоління в покоління і тим самим підтримують культуру насильства в суспільстві, даючи мовчазне право на подібне спілкування.

09:48 30.09.2020

Розвиваємо дитину за принципом «шведського столу»

1. «Меню» складіть заздалегідь Людина може бути різнобічною, тож завдання полягає не в тому, щоб фанатично розвивати в дитині лише певні здібності. Ідеться тільки про пріоритети. Якщо якась приватна школа дає змогу навчатися різних наук, видів мистецтва, спорту, здібності можна буде помітити. А ось якщо за стандартною програмою дитина вивчає переважно мову, математику, навколишній світ, а на гурток її треба везти після уроків, вже втомлену? Хочеться обрати не випадкове, а дитині до душі. Для цього фахівці придумали поетапне занурення.

08:34 28.09.2020

ЧОМУ ВАЖЛИВИЙ РАННІЙ РОЗВИТОК ДИТИНИ

Кожна мама бажає дитині всього самого найкращого. На інстинктивному рівні вона забезпечує його комфорт: одягає, годує, обіймає і т.д. З самого народження маленького чуда батьки ставлять на нього великі надії. Придумують ким він стане, коли виросте, в якій школі буде навчатися, коли піде на перше побачення. Навіть найменше досягнення крихти викликає захват люблячих батьків. Вони з нетерпінням чекають, коли він почне тримати голівку, потім, коли перевернеться на бочок, почне сидіти, повзати, ходити і кликати маму. Розчулюючись розвитком дитини, можна пропустити важливі сенситивні періоди, коли можна почати навчання, що сприяє ранньому розвитку.

14:43 25.09.2020

Дитяча жадібність і що з нею робити ?!?!

“Не дам!” – Кричить ваш малюк на майданчику, якщо хтось намагається взятии його іграшки. А вас вже мучать сумніви, чи не жадібним він росте … Ці поради для вас, батьки, чиї діти не хочуть ділитися іграшками з іншими дітьми, або відбирають іграшки у дітей без їх дозволу!

09:28 07.08.2020

Фрагмент корекійно-розвиткового заняття на тему "Сенсорний розвиток"

Основою загального інтелектуального розвитку дитини є сенсорний розвиток.Пізнання починається із сприймання предметів і явищ на основі образів сприймання,стає результатом їх перетворення.Оволодіваючи знаннями про форму,колір та величину,дитина отримує набір еталонів,з якими може зіставляти будь-яку річ,знайти їй місце серед інших. Сенсорний розвиток дитини-розвиток її відчуттів і сприймання,формування уявлень про властивості предметів.Він необхідний для оволодіння будь-якою діяльністю.Із сенсорного розвитку виростає логічне пізнання.Еталонами кольору є сім кольорів спектра та їх відтінки,еталонами форми-геометричні фігури,величини-умовні мірки.Вже на третьому-четвертому році життя дитина знає,що форма,розмір ,колір-постійні ознаки предметів.

10:31 16.07.2020

Цікаві вправи для вивчення кольорів

Навчати дітей розпізнавати кольори – досить просте завдання, для його здійснення потрібні лише наполегливість і багаторазові повторення – дві навички, яких вам буде цілком достатньо. Пам'ятайте: чим більше ви говорите про кольори, тим легше буде мозку вашої дитинки запам'ятати й зафіксувати для себе дану інформацію і потім, відповідно, ефективніше її використовувати, тим сильніше розвинуться відповідні нейронні зв'язки і тим більш розвиненою вона будуте в цілому.

10:38 01.07.2020

Вправи на розвиток міжпівкульної взаємодії

Розвиток інтелекту безпосередньо залежить від сформованості півкуль головного мозку та їх взаємодії . Зважаючи на це, дуже важливо застосовувати на практиці прийоми кінезіології , що дають змогу "тренувати" мозок у дітей.  Пропонуємо вашій увазі просту але цікаву гру з безліччю варіантів для розвитку ваших діток. 

10:29 15.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень