A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Розвиток мисленнєвої діяльності

Дата: від до Скинути

Дидактична гра " Послідовність дій"

Розвиток уваги, уяви , осмислення наслідків тих чи інших подій. Вчити дитину аналізувати ситуацію і прогнозувати результати конкретної діяльності, вчинків. 

12:27 03.08.2020

Мнемотаблиці " Розкажи про..."

Мнемотехніка допомагає дітям: керувати процесом запам'ятовування, сприяє розвитку асоціативного та образного мислення. Розвиває увагу. Одним зі складних завдань для дітей з особливими освітніми потребами навичка " перекодування " інформації,  "переведення" візуальних стимулів в усний текст.

10:25 03.08.2020

Дидактична гра "Аналогії"

Мисленнєвий процес складається із ряду операцій. Найбільш розповсюджені з них – аналіз, синтез, аналогія, порівняння, узагальнення, класифікація. Частіше за все більшість з них не усвідомлюються. Тому для того, щоб дитина  активно володіла розумовими операціями, їх слід виділити, довести до рівня усвідомлення і спеціально цьому навчати. Завдання дитини полягає у правильному добиранні за аналогією відповідної картинки.   

11:49 30.07.2020

Ігри на розвиток уяви

Якщо говорити про уяву молодших школярів, то варто вказати на тенденцію розвитку даного психічного процесу, що полягає в переходах від репродуктивних його форм до творчої переробки уявлень, від простого їх комбінування до логічно обґрунтованої  побудови нових образів. Розвитку репродуктивної уяви у дітей молодшого шкільного віку слід надавати достатньо уваги. Адже розвиваючи відтворювальну уяву у молодшому шкільному віці можна досягти досить високого рівня розвитку художнього сприймання не лише на актуальному етапі розвитку дитини, а, й на наступних етапах розвитку особистості.

10:38 30.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень