A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Психологічна допомога батькам дітей в інклюзивному класі?

Дата: 14.08.2020 08:17
Кількість переглядів: 174

?

????Перший раз у перший клас – це стрес не лише для дитини з ООП. ????Це краш-тест для її батьків – як вони впоралися із соціальною підготовкою: якими дотепер були батьками, як виховали дитину, чи підготували до навчання. ?

Крім того, вони згадують власні переживання, ????непокояться, чи правильно обрали школу, чи впорається дитина, чи не будуть її дражнити. ?

Як організувати психологічний супровід батькам учня з ООП??

Почніть формувати? позитивні установки в батьків щодо їхньої дитини ще до початку навчального року. Адже у всіх дітей виникають труднощі на початку навчання. Втім тут важливо змістити акценти – з невдач на успіхи????.?

?Варто акцентувати увагу й на відповідальності батьків. Адже ані тьютор, ані вчитель чи його асистент не знімають з батьків обов’язку допомагати дитині у навчанні. ?

Також можна встановити ресурсні соціальні зв’язки – групи підтримки, батьків дітей з ООП зі старших класів чи сусідньої школи. ?

?

Подолати стереотипи? в інклюзивному класі?

Занепокоєння батьків нормотипових дітей мають право на існування, адже вони хочуть того ж самого – щоб їх дитина впоралася з навчанням, їй не заважали й не ображали. Тож свідомо ніхто не хоче завдати шкоди чужій дитині. ?

?Аби знайти порозуміння з обох сторін ефективно використовувати «Я-конструкції», наприклад замість «Ось ви завжди…» краще сказати «Коли ви…, я почуваюся…».?

?Для батьків обох сторін можна проводити спільні тренінги для батьків з навичок спілкування, розв’язання конфліктів, надання та отримання зворотного зв’язку. ?

?Ключова мета психологічного супроводу для батьків учнів інклюзивного класу – робота над розвитком толерантності, свідомого допущення та прийняття інакшості іншої людини без зверхності та відчуття цінності іншої людини. ?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень