A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Уява та фантазія у дітей.

Дата: 09.12.2020 15:01
Кількість переглядів: 446

Розвиток уяви у дітей - це особливе завдання, з яким повинні впоратися батьки. Адже крім реального світу, який нас оточує, у кожної людини є ще свій, де зберігаються всі мрії та бажання. Уява допомагає відокремитися від реальності або навпаки прикрасити її. Синонімом уяви виступає слово фантазія. Завдяки їй можна придумати щось нове та цікаве, щось своє, що буде засновано на моментах, які зберігаються у підсвідомості.

Уява дітей складається завдяки іграм та розвиваючим завданням, де, наприклад, потрібно придумати вихід з будь-якої ситуації, з чим не впоратися без фантазії. Представлення нових та цікавих речей, які навіть можуть і не зустрітися в житті, дозволяє розвивати себе та не бути самотнім. Придумуючи щось нове, у дитини з'являється енергія, завдяки якій вона не сидить на місці, а розвивається як фізично, так і морально.

Як розвинути уяву у дітей

Батьки часто задаються питанням, як розвинути уяву і фантазію у дитини? Психологи давно знайшли відповідь та пропонують безліч методик для досягнення даної мети. Адже розвиток даних якостей залежить від особливостей виховання, умов життя, кола спілкування, про що в ранньому віці для своєї дитини повинні подбати батьки. Так як малюк все вбирає як губка, тому важливо стежити за своєю мовою та вчинками. Розвиток фантазії та уяви у дітей дошкільного віку - це перша сходинка, яку потрібно з гідністю подолати, щоб Ваша дитина могла правильно мислити та знаходити відповіді на складні питання.

Розвиток творчої уяви у дітей дошкільного віку можна домогтися шляхом розвиваючих ігор чи практичних завдань. Наприклад, ліплення з пластиліну відмінно розвиває фантазію, адже дитина може втілити в життя все те, що сама вигадає.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень