A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Пулинський інклюзивно-ресурсний центр" Пулинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Вправи на тренування уваги

Увага – це особлива форма психічної діяльності, яка виявляється в спрямованості і зосередженості свідомості на вагомих для особистості предметах, явищах навколишньої дійсності або власних переживаннях. Умовою ефективності навчально-виховного процесу є увага учнів, уміння вчителя контролювати увагу дітей, розвивати здібність учнів до самоорганізації уваги. Учень може успішно навчатися тільки за допомогою зосередженості, або концентрації уваги. Уважно слухаючи пояснення вчителя на уроці він легше сприймає, розуміє та запам’ятовує його зміст і тим самим полегшує собі виконання домашніх завдань; акуратність, точність, безпомилковість виконання письмових робіт учнями можливі лише при стійкій увазі. Учні-відмінники, як правило, дуже уважні на уроках та під час усіх видів навчальної діяльності.

15:26 12.06.2020

Танграм - унікальна головоломка для кожного

Уміння логічно мислити — незамінне, адже завдяки ньому можна знаходити вихід з важких ситуацій, прораховувати свої дії на кілька кроків вперед, передбачати ворожі пастки, знаходити коротший шлях до успіху. Погодьтеся, вміння мислити логічно завжди буде актуальним. Навички логічного мислення стануть у пригоді дітям у будь-якій сфері життя: на уроках, удома, при виборі майбутньої професії. Можливості розвитку логічного мислення – безмежні. Використовуючи їх, ми не лише тренуємо свій інтелект, а й удосконалюємо навички комунікації та вчимося допомагати іншим. Крім того, від рівня розвитку нашої логіки залежить і швидкість реагування на життєві виклики. А це чудово допомагає зберігати час і сили.

10:25 12.06.2020

Фрагмент корекційно-розвиткового заняття на тему "Пори року"

Малюки швидко ростуть і їх неабияк цікавить навколишній світ.Навіть,якщо дитина маленька,і не вміє ще відрізняти зиму і літо,вона неодмінно відчуває,що світ змінюється навколо.Батькам потрібно правильно пояснити ознаки кожної пори року.

16:00 01.06.2020

Фрагмент корекційно-розвиткового заняття на тему

Малюки швидко ростуть і їх неабияк цікавить навколишній світ.Навіть,якщо дитина маленька,і не вміє ще відрізняти зиму і літо,вона неодмінно відчуває,що світ змінюється навколо.Батькам потрібно правильно пояснити ознаки кожної пори року.

16:00 01.06.2020

Прості тести для визначення порушення постави у домашніх умовах для батьків

Порушення постави - це патологічний стан, який включає в себе відхилення від фізіологічної осі хребта. Якщо не слідкувати за тим, як дитина сидить та неправильно підібрати висоту столу стільця згідно з росту дитини, це дуже збільшує шанси розвитку порушень у дітей. Також важливим є своєчасне виявлення та усунення факторів, що сприяють цьому. Наведемо декілька простих тестів для визначення порушеня постави у домашніх умовах для батьків.

11:00 18.05.2020

Фрагмент корекційно-розвиткового "Просторова орієнтація - запорука успішного навчання"

Для орієнтації в просторі дитина повинна мати запас знань, що здобуваються в спільному й особистому досвіді, за допомогою якого вона формує образно-понятійну основу своєї життєдіяльності. Дитина — це частина світу, вона відображає все, що відбувається навколо неї.

10:54 15.05.2020

Фрагмент корекційно-розвиткового "Розвиток пам'яті у дітей молодшого шкільного віку"

Щоб піднятися на вищий ступінь розвитку, дитина має засвоїти знання про навколишній світ, оволодіти нормами поведінки, набути певних навичок і вмінь. Все це пов’язано з роботою пам’яті. Якби людина не запам’ятовувала те, що сприймала, переживала, робила, її психічний розвиток був би неможливий

11:05 12.05.2020

Фрагмент корекційно-розвиткового заняття з використанням "чарівних паличок"

Рахувальні палички – це універсальний дидактичний матеріал для розвитку математичних здібностей у дітей. Вони входять до переліку рекомендованих навчальних матеріалів у програмі Нової української школи. Рахівні палички, окрім математичних, чудово розвивають творчі здібності, уяву, логіку, орієнтування в просторі. Такі ігри як “Склади мозаїку”, “Склади за заразком”, сприяють розвитку фантазії: дитина викладає паличками дерева, сонце, квіти, паркани, доріжки, квадрати, прямокутники, будиночки, “чоловічків”, а також схематичні цифри та букви.

10:50 08.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень